+31 (0)23 541 00 41 overveen@dmcmakelaars.nl

De conversie is in volle gang. Dat deze 4 herenhuizen voor de welgestelde waren ontworpen blijkt wel uit alle prachtige details. Op deze pagina, volgen we de bouw. U ziet regelmatig updates. Zo heeft u altijd een interessante kijk achter de schermen

mede dank aan  de foto’s van Gerrit Korenberg voor de foto’s bouwhistorische verkenning

De grandeur waarmee deze gebouwen oorspronkelijk zijn ontworpen -in Franse neorenaissancestijl- is na decennia weer terug in ‘Op Dreeff’, waardoor op stand kan worden gewoond nabij het historische centrum van Haarlem en tegenover het historische Paviljoen Welgelegen.

 

Bij de intensieve renovatie van de herenhuizen is het originele interieur bewaard gebleven, waaronder de vele originele deuren, schouwen, trappenhuizen en monumentale plafonds met rijk versierde ornamenten. Karakteristieke elementen zijn zoveel mogelijk intact gelaten en in originele staat teruggebracht. In de trappenhuizen zijn liften geplaatst, zonder afbreuk te doen aan de historische uitstraling. In de laatste fase zijn de gevels geheel gerenoveerd met als resultaat karakteristieke panden vol luxe, grandeur en met een eigen parkeergelegenheid. De verkoop van de 16 gerealiseerde appartementen in de vier herenhuizen aan de Dreef is inmiddels gestart.

Paviljoen Welgelegen
Het appartementencomplex staat op historisch terrein en heeft uitzicht op Paviljoen Welgelegen. Bankier en kunstliefhebber Henry Hope (1735-1811) liet het Paviljoen aan het eind van de 18e eeuw bouwen. Het gebouw kreeg na 1808 haar huidige naam van de destijds gehuisveste Hollandse koning Lodewijk Napoleon, broer van de Franse keizer Napoleon Bonaparte. Na de Franse overgave in 1813 werd het terrein Nederlands staatseigendom en werd het door Koning Willem I aan zijn moeder gegeven, prinses Wilhelmina van Pruisen. Sinds 1930 werkt het bestuur van de provincie Noord-Holland vanuit Paviljoen Welgelegen.

Behoud van schoonheid
Cobraspen Groep staat bekend om het restaureren, ontwikkelen en beheren van monumentaal en industrieel erfgoed in de regio Amsterdam en Haarlem. De nadruk ligt hierbij op het behoud en hergebruik van bestaande en originele authentieke materialen. Cobraspen Groep is sinds begin deze eeuw bezig met de herontwikkeling van het SugarCity-gebied in Halfweg. Daarnaast is Cobraspen Groep onder meer bekend van het flexibele kantorenconcept Office Hotel, het short-stay concept Htel Services Apartments en evenementenlocatie SugarCity Events.

Directeur Luigi Prins houdt als geen ander van Haarlem. Met de redding van de torenspits van de Spaarnekerk meer dan 35 jaar geleden legde hij de basis voor de huidige Cobraspen Groep. “Haarlem is rijk aan veel historisch erfgoed. De schoonheid van de stad moeten we zoveel mogelijk behouden,” aldus Prins. “Na vele decennia worden eindelijk deze prachtige panden aan de Dreef weer in gebruik genomen met hun oorspronkelijke woonbestemming.”

Heeft u interesse? Laat het ons snel weten om teleurstellingen te voorkomen.
Voor alle informatie bent u van harte welkom bij DMC makelaars Overveen.
Belt u gerust voor een afspraak of mail ons uw contactgegevens.  

U kunt ons bereiken op

U bent van harte welkom

Bloemendaalseweg 245
2051 GC Overveen

Wilt u updates ontvangen?

5 + 3 =

KANTOOR OVERVEEN

Bloemendaalseweg 245
2051 GC Overveen
023 - 541 00 41

 KANTOOR HAARLEM

Kleverparkweg 24
2023 CE Haarlem
023 - 551 70 07

De prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud. Eventuele fouten worden zsm hersteld. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.